Smaka!

Precis så, här ska det smakas. Vi har lyxen att bo i en del av Sverige som fullständigt exploderar av närproducerad mat i kombination med en alldeles fantastiskt grann natur. Detta måste såklart få en egen blogg. En blogg som är konstant hungrig och struntar helt i vad dieter eller beachform heter. Till en början kommer vi att blogga oss fram till Matfestivalen och Saluhallen, kika lite på vad de deltagande restaurangerna och producenterna har för sig.

title

Men vi är inte mätta och belåtna av det. Nej, nej vi kollar samtidigt läget på de Skaraborgska tallrikarna, gårdsbutikerna och restaurangmenyerna. För vem är inte sugen på att veta mer om ostarna från Påverås, som tillsammans med kex från Knäck och bräck blir helt perfekta till fredagsmyset? Kanske dyker ett och annat recept upp som en inspiration till helgens matlagning, en brunchomelett på ägg från någon av Moster Susannes hönor till exempel. Någonting åt det hållet. Inget är dock skrivet i sten, utan på en dator och därmed flexibelt, så bloggen får växa fram på ett sätt som känns lika naturligt som att det går att plocka kantareller i skogarna uppe på Billingen. Nu kör vi så att det ryker, låt dig väl smaka!

title
title
title

P.S Alla tre ovan nämnda producenter finns såklart att besöka under Matfestivalen, perfekt tillfälle att shoppa loss mumsiga ingredienser.

 

Tyckte du om detta? Dela gärna!